Un composto do té verde abre novas vías ao tratamento da síndrome de Down




Un equipo de científicos observou que a epigalocatequina-3-galato, un composto presente no té verde, xunto cun protocolo de estimulación cognitiva, poderían mellorar algunhas das capacidades intelectuais nas persoas con síndrome de Down, modificando a excitabilidad e a conectividad funcional do seu cerebro.

Os investigadores centráronse no papel de devandito composto para compensar o exceso de función dun dos xenes comprendidos no cromosoma 21 (DYRK1A ),que se relaciona coa plasticidad cerebral e algunhas funcións cognitivas. Tras reafirmar a súa eficacia en experimentos con ratos, o estudo en fase 2 contou cunha mostra de 84 persoas con síndrome de Down entre 16 e 34 anos. Os resultados conclúen que as persoas tratadas con epigalocatequina-3-galato e cun protocolo de estimulación cognitiva melloraran as súas puntuacións en memoria de recoñecemento visual, atención, autocontrol e comportamento adaptativo ou autonomía, en comparación co grupo control que recibira placebo, e estes cambios se correlacionaban con cambios biolóxicos no seu conectividad cerebral, objetivados con probas de neuroimagen.

Os resultados foron positivos nunha poboación adulta en que a plasticidad cerebral é limitada porque o cerebro xa está totalmente desenvolvido, polo que os investigadores creen que si o tratamento aplícase a nenos e nenas, os resultados poderían ser aínda mellores.


Fonte: Neurología
Seguinte
« Prev Post
Anterior
Next Post »